Bai He

On 26 august 2013 by Paul Dicu

stones

Era o zi din primavara lui 1204…

Intr-o padure din partea de vest a marelui Hunan, un batran sifu isi mangaia cu dragoste florile care incepeau sa imboboceasca. Muncise multi ani ca sa le faca atat de vii, temandu-se ca nu va mai apuca sa le vada inflorite. Deodata, vazu ca se apropie de casa lui doi barbati. Le iesi in intampinare, uitandu-se inca o data, peste umar la florile lui. 

– Ni hao, spuse batranul, deschizand poarta si invitand barbatii in casa.

– Ni hao, sifu, bine te-am gasit.

– Ce poate face un batran ca mine pentru domniile voastre, intreba sifu, turnand cu mare atentie ceai in cestile de jad aflate langa genunchii oaspetilor.

– Sifu, stim ca esti marele maestru Pa Wa si-am venit sa te rugam sa ne inveti cum sa-l ucidem pe Kong, regele vecin. Stapanul nostru crede c-ar putea domni mai cu folos, in locul lui. Batranul aseza ceainicul jos, facu doi pasi pana la una din flori – avea o frunza care parea ca se usuca:

– Dragii mei, sunt convins ca stiti ca eu nu mai predau de mult, sunt batran si nu mai tin minte nimic. Ceaiul e destul de cald?

– Atunci, spuse barbatul cu un semn roscat pe umarul stang, vino cu noi si ucide-l tu. Vei fi platit regeste si, nu va sti nimeni ca tu ai facut-o.

– Vedeti voi, dragii mei, padurea va sti ca eu am facut-o, florile astea vor sti, voi veti sti si, ce e cel mai important, eu insumi voi sti …

One Response to “Bai He”

  • anakin

    Da, dar vezi tu, nu e o dilema reala. E usor sa nu ucizi pe cineva pe care nu vrei sa il ucizi. Dificil e atunci cand decizi sa iei asupra ta raul si pe urma sa traiesti cu gandul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *